Meilläkö kihomatoja?

Kihomadot ovat yleistyneet varsinkin leikki-ikäisillä viime vuosina. Peräaukon kutina etenkin öisin voi olla oire kihomatotartunnasta.

Kihomato on noin sentin mittainen ja vajaan millin levyinen valkea sukkulamato, joka elää paksunsuolen loppupäässä. Tauti tarttuu munista, joita naaraat munivat peräaukon seutuun. Madonmunat ovat näkymättömän pieniä ja säilyvät hengissä huoneenlämmössä jopa viikkoja. Ne leviävät helposti käsistä, leluista, vuodevaatteista, kodin tekstiileistä ja kosteista pesutiloista. Munat kulkeutuvat suun ja hengityksen kautta suolistoon ja kehittyvät muutamassa viikossa madoiksi. Hoitokuuri Pyrvin-tableteilla häätää kihomadot. Koko perhe on syytä hoitaa yhtaikaa, vaikka matoja olisi löytynyt vain yhdestä. Huolellinen käsien ja kynsien alustojen pesu sekä esimerkiksi kodin vesihanojen sulkeminen paperipyyhkeen avulla hoidon alussa estää munien leviämisen käsistä muihin perheenjäseniin. Myös vuode- ja alusvaatteiden puhtaanapito on tartunnan ehkäisyssä erittäin tärkeää.

Älä pelästy, vaikka Pyrvin värjää ulosteen punertavaksi muutaman päivän ajaksi. Väri lähtee vaatteista tavallisilla pesuaineilla. Madonmunat tarttuvat herkästi uudelleen, joten hoito kannattaa uusia 14 vrk:n kuluttua.

Pyrvin

Vaikuttava aine: pyrviini Käyttötarkoitus: kihomatojen häätö Vaikutus: lääke kertyy kihomatoon, joka veltostuu ja poistuu ruoansulatuskanavasta
Pakkaukset: 6 ja 20 tabletin pakkaus

Tutustu tarkoin pakkauksessa olevaan käyttöohjeeseen.

Lisätietoja tuotteista: puh. (09) 429 2928 ja
www.tohtori.fi/laakeopas
Ks. Pyrvin

Apteekista